Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki z jabłkiem- pyszny, szybki deser...
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 919
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4552
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1170
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 525
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 919
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4552
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1170
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 525
Składniki
Jabka ubieramy, kroimy na krążki, usuwamy gniazdka nasienne. Do mąki wrzucamy żółtka, dolewamy mleko, olej i szybko mieszamy na jednolitą masę. Białka ubijamy i dodajemy do ciasta. (Jeżeli ciasto wyjdzie zbyt gęste, można dodac wody). Konsystencja ciasta, jak na lane kluski. Krążki jabłek maczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na złoty kolor.Jeszcze ciepłe- posypujemy cukrem pudrem.( można polać też śmietaną). Smacznego.