Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki z jabłkiem- pyszny, szybki deser...
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30957
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3655
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4838
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30957
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3655
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4838
Składniki
Jabka ubieramy, kroimy na krążki, usuwamy gniazdka nasienne. Do mąki wrzucamy żółtka, dolewamy mleko, olej i szybko mieszamy na jednolitą masę. Białka ubijamy i dodajemy do ciasta. (Jeżeli ciasto wyjdzie zbyt gęste, można dodac wody). Konsystencja ciasta, jak na lane kluski. Krążki jabłek maczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na złoty kolor.Jeszcze ciepłe- posypujemy cukrem pudrem.( można polać też śmietaną). Smacznego.