Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Strudel śliwkowo-makowy"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 892
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22985
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15398
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 892
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22985
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15398
Składniki
Mielony mak zalej mlekiem i gotuj mieszając. Zdejmij z ognia, zmieszaj z biszkoptami, rumem, cukrem waniliowym i cynamonem.
Nadzienie dopraw cukrem do smaku. Ciasto francuskie rozwałkuj na blacie wysypanym mąką, nałóż nadzienie makowe i śliwki bez pestek. Brzegi ciasta zwiń, zawiń ciasto w roladę i dobrze zlep brzegi.
Roladę przenieś na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, a ciasto posmaruj roztrzepanym jajkiem.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez ok. 35-40 minut. Upieczony strudel posyp cukrem.
Czas przygotowania: 70 minut 480 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień