Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Strudel śliwkowo-makowy"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 972
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4591
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1238
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 972
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4591
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1238
Składniki
Mielony mak zalej mlekiem i gotuj mieszając. Zdejmij z ognia, zmieszaj z biszkoptami, rumem, cukrem waniliowym i cynamonem.
Nadzienie dopraw cukrem do smaku. Ciasto francuskie rozwałkuj na blacie wysypanym mąką, nałóż nadzienie makowe i śliwki bez pestek. Brzegi ciasta zwiń, zawiń ciasto w roladę i dobrze zlep brzegi.
Roladę przenieś na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, a ciasto posmaruj roztrzepanym jajkiem.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez ok. 35-40 minut. Upieczony strudel posyp cukrem.
Czas przygotowania: 70 minut 480 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień