Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Świąteczny lodowiec z ananasami"
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 35518
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 366
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 356
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9166
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 35518
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 366
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 356
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9166
Składniki
Żółtka dokładnie utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Wlej szklankę mleka, wsyp mąkę ziemniaczaną. Dobrze wymieszaj. Masę przelej do rondelka, gotuj na małym ogniu, cały czas mieszając, aż masa będzie miała konsystencję gęstego budyniu. Przestudź.
Margarynę zmiksuj, dodając po łyżce masy budyniowej. Biszkopty namocz w pozostałym mleku. Wyłóż nimi dno tortownicy o średnicy 22 cm. Rozsmaruj 1/3 masy budyniowej. Ułóż biszkopty namoczone w mleku, ponownie rozsmaruj 1/3 masy. Znów ułóż biszkopty i resztę masy, wierzch wyrównaj.
Galaretkę cytrynową przygotuj według instrukcji. Lodowiec udekoruj ananasami i winogronami, polej tężejącą galaretką. Wstaw do lodówki na kilka godzin.Źródło: Chwila dla Ciebie