Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wersja chleba tostowego. Pycha. Nie potrzeba nic oprócz masła, a niebo...
Odsłon: 17
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 606
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 3789
Domowa wersja chleba tostowego. Pycha. Nie potrzeba nic oprócz masła, a niebo...
Odsłon: 17
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 606
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 3789
Składniki
Obydwie mąki, margarynę, żółtka, cukier, proszek do pieczenia i jogurt naturalny miksujemy robotem na wolnych obrotach, by powstała kruszonka. Przekładamy do miski, lekko dociskamy i na 2-3 godziny wkładamy do lodówki.
200 g jabłek ścieramy na tarce, resztę kroimy w drobną kostkę. Dodajemy cynamon, cukier waniliowy i łyżkę bułki tartej, mieszamy i odkładamy na pół godziny, po czym osączamy z soku.
Ciasto dzielimy na 3 części, jedną z nich mieszamy z kakao. Pierwszą jasną częścią ciasta wylepiamy natłuszczoną i wysypaną bułką tartą tortownicę o średnicy 24 cm.
Pieczemy 15 min w piekarniku nagrzanym do 170oC. Studzimy. Drugą jasną częścią wylepiamy boki formy. Do formy przekładamy jabłka, na które kruszymy ciemną część ciasta. Pieczemy 60 minut w temperaturze 180oC.
Czas przygotowania 100 minut. Cena jednej porcji około 0,90 zł
Wartość odżywcza 1 porcji: 290 kcal, Białko: 8 g, Tłuszcz: 13 g, Węglowodany: 45 gŹródło: Rewia