Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 118
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 67
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 304
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 4702
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 118
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 67
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 304
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 4702
Składniki
Obydwie mąki, margarynę, żółtka, cukier, proszek do pieczenia i jogurt naturalny miksujemy robotem na wolnych obrotach, by powstała kruszonka. Przekładamy do miski, lekko dociskamy i na 2-3 godziny wkładamy do lodówki.
200 g jabłek ścieramy na tarce, resztę kroimy w drobną kostkę. Dodajemy cynamon, cukier waniliowy i łyżkę bułki tartej, mieszamy i odkładamy na pół godziny, po czym osączamy z soku.
Ciasto dzielimy na 3 części, jedną z nich mieszamy z kakao. Pierwszą jasną częścią ciasta wylepiamy natłuszczoną i wysypaną bułką tartą tortownicę o średnicy 24 cm.
Pieczemy 15 min w piekarniku nagrzanym do 170oC. Studzimy. Drugą jasną częścią wylepiamy boki formy. Do formy przekładamy jabłka, na które kruszymy ciemną część ciasta. Pieczemy 60 minut w temperaturze 180oC.
Czas przygotowania 100 minut. Cena jednej porcji około 0,90 zł
Wartość odżywcza 1 porcji: 290 kcal, Białko: 8 g, Tłuszcz: 13 g, Węglowodany: 45 gŹródło: Rewia