Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i przepyszna szarlotka
Kurczak faszerowany brokułem i serem to pyszne i efektowne danie, które łączy...
Odsłon: 910
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 1241
Idealna na kolację lub do pracy.
Odsłon: 234
Kurczak faszerowany brokułem i serem to pyszne i efektowne danie, które łączy...
Odsłon: 910
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 1241
Idealna na kolację lub do pracy.
Odsłon: 234
Składniki
Do miski wsypać mąkę, kaszę mannę, cukier, proszek do pieczenia oraaz cukier waniliowy i dokładnie wymieszać. tak przygotowaną suchą masę podzielić na 3 części. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o duzych oczkach, wymieszać z cynamonem i podzielić na 2 części. Blachę (średniej wielkości) wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Na dno blachy wsypać jedną część suchej masy, Na nią wyłożyć połowę jabłek i równomiernie posypać drugą częścią suchej masy. Wyłożyć pozostałe jabłka i pozsypać na nich trzecią część suchej masy. Na wierzch, na tarce o dużych oczkach, zetrzeć dobrze schłodzone masło. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec godzinę w temp. 180 st. C. do uzyskania pieknego złotego koloru. Smacznego!!!