Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szarlotka z bezą Kokosowa"
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1234
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 169
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 474
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1234
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 169
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 474
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Składniki
Z podanych składników zagnieć kruche ciasto. Wstaw do lodówki na godzinę. Obrane jabłka pokrój w plasterki, posyp cukrem i cynamonem. Ciastem wyłóż formę (aby powstał wyższy brzeg). Nakłuj, wyłóż jabłka.
Piecz 60 min w temp. 180°C. Ubij białka z solą i cukrem. Wyłóż na ciasto. Piecz jeszcze 5-6 minut.
Porcje 12. 80 min. Cena 1,20 zł. Kalorie 350 kcal.
Przepis nadesłała Elżbieta Pawelec z Elbląga.</strong>Źródło: Takie jest życie