Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szarlotka z bezą Kokosowa"
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3457
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2790
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 138
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 108
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3457
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2790
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 138
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 108
Składniki
Z podanych składników zagnieć kruche ciasto. Wstaw do lodówki na godzinę. Obrane jabłka pokrój w plasterki, posyp cukrem i cynamonem. Ciastem wyłóż formę (aby powstał wyższy brzeg). Nakłuj, wyłóż jabłka.
Piecz 60 min w temp. 180°C. Ubij białka z solą i cukrem. Wyłóż na ciasto. Piecz jeszcze 5-6 minut.
Porcje 12. 80 min. Cena 1,20 zł. Kalorie 350 kcal.
Przepis nadesłała Elżbieta Pawelec z Elbląga.</strong>Źródło: Takie jest życie