Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szarlotka z bezą Kokosowa"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 743
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22779
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15161
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4870
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45540
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 743
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22779
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15161
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4870
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45540
Składniki
Z podanych składników zagnieć kruche ciasto. Wstaw do lodówki na godzinę. Obrane jabłka pokrój w plasterki, posyp cukrem i cynamonem. Ciastem wyłóż formę (aby powstał wyższy brzeg). Nakłuj, wyłóż jabłka.
Piecz 60 min w temp. 180°C. Ubij białka z solą i cukrem. Wyłóż na ciasto. Piecz jeszcze 5-6 minut.
Porcje 12. 80 min. Cena 1,20 zł. Kalorie 350 kcal.
Przepis nadesłała Elżbieta Pawelec z Elbląga.</strong>Źródło: Takie jest życie