Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik ananasowo-malinowy"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 902
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22990
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15401
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 902
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22990
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15401
Składniki
Przygotować ciasto. Białka ubić z cukrami. Dodać żółtka, ubijać jeszcze przez chwilę, dodać mąkę, delikatnie wymieszać. Masę wyłożyć do tortownicy, piec 35 minut w temp. 180oC. Biszkopt upiec dzień wcześniej.
Śmietanę ubić, dodając śmietan-fiksy i cukier puder. Podzielić na trzy części. Do jednej dodać rozmrożone, osączone maliny, zmiksować. Do drugiej tartą czekoladę.
Na pierwszą część ciasta ułożyć ananasy, przykryć kremem malinowym. Ułożyć drugi placek, posmarować masę czekoladową i trzecią część ciasta. Udekorować fantazyjnie.
Warto część śmietany odłożyć do ozdobienia gotowego tortu. Dodatkowo można na wierzchu ułożyć owoce lub obsypać słodkim groszkiem.
<strong>: ok. 80 minut.</strong>Źródło: Twoje Imperium