Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik ananasowo-malinowy"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113604
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113604
Składniki
Przygotować ciasto. Białka ubić z cukrami. Dodać żółtka, ubijać jeszcze przez chwilę, dodać mąkę, delikatnie wymieszać. Masę wyłożyć do tortownicy, piec 35 minut w temp. 180oC. Biszkopt upiec dzień wcześniej.
Śmietanę ubić, dodając śmietan-fiksy i cukier puder. Podzielić na trzy części. Do jednej dodać rozmrożone, osączone maliny, zmiksować. Do drugiej tartą czekoladę.
Na pierwszą część ciasta ułożyć ananasy, przykryć kremem malinowym. Ułożyć drugi placek, posmarować masę czekoladową i trzecią część ciasta. Udekorować fantazyjnie.
Warto część śmietany odłożyć do ozdobienia gotowego tortu. Dodatkowo można na wierzchu ułożyć owoce lub obsypać słodkim groszkiem.
<strong>: ok. 80 minut.</strong>Źródło: Twoje Imperium