Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik ananasowo-malinowy"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10597
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6117
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12983
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4737
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10597
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6117
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12983
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4737
Składniki
Przygotować ciasto. Białka ubić z cukrami. Dodać żółtka, ubijać jeszcze przez chwilę, dodać mąkę, delikatnie wymieszać. Masę wyłożyć do tortownicy, piec 35 minut w temp. 180oC. Biszkopt upiec dzień wcześniej.
Śmietanę ubić, dodając śmietan-fiksy i cukier puder. Podzielić na trzy części. Do jednej dodać rozmrożone, osączone maliny, zmiksować. Do drugiej tartą czekoladę.
Na pierwszą część ciasta ułożyć ananasy, przykryć kremem malinowym. Ułożyć drugi placek, posmarować masę czekoladową i trzecią część ciasta. Udekorować fantazyjnie.
Warto część śmietany odłożyć do ozdobienia gotowego tortu. Dodatkowo można na wierzchu ułożyć owoce lub obsypać słodkim groszkiem.
<strong>: ok. 80 minut.</strong>Źródło: Twoje Imperium