Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik brzoskwiniowo-kokosowy"
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 203
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 437
Prosta w przygotowaniu, szybka i smaczna sałatka warzywna którą lubię przygot...
Odsłon: 653
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 203
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 437
Prosta w przygotowaniu, szybka i smaczna sałatka warzywna którą lubię przygot...
Odsłon: 653
Składniki
Galaretkę rozpuść w 1,5 szklanki wrzątku. Odstaw, aby stężała.
Z podanej porcji wiórków kokosowych odłóż łyżkę do dekoracji. Pozostałe wiórki wsyp do rondelka, wymieszaj z mlekiem oraz cukrem. Gotuj na bardzo małym ogniu około 30 min. Od czasu do czasu zamieszaj. Ostudź.
Masło zmiksuj na puszysty krem. Miksując, dodawaj po łyżce masy kokosowej, aż się połączą. Brzoskwinie odsącz.
Na tortownicy gęsto rozłóż biszkopty. Posmaruj je kremem kokosowym. Na wierzchu rozłóż plasterki brzoskwiń. Wylej na nie galaretkę brzoskwiniową. Wstaw do lodówki na kilka godzin, aby ciasto dobrze stężało.
Przed podaniem wierzch posyp wiórkami kokosowymi. Takie ciasto możesz przygotować na domowym spodzie biszkoptowym.
Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic
Porcje: 20. : 80 min. Cena: 1,30 zł. Kalorie: 329.Źródło: Bella Relaks