Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik brzoskwiniowo-kokosowy"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1076
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 162
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2203
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4238
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1076
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 162
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2203
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4238
Składniki
Galaretkę rozpuść w 1,5 szklanki wrzątku. Odstaw, aby stężała.
Z podanej porcji wiórków kokosowych odłóż łyżkę do dekoracji. Pozostałe wiórki wsyp do rondelka, wymieszaj z mlekiem oraz cukrem. Gotuj na bardzo małym ogniu około 30 min. Od czasu do czasu zamieszaj. Ostudź.
Masło zmiksuj na puszysty krem. Miksując, dodawaj po łyżce masy kokosowej, aż się połączą. Brzoskwinie odsącz.
Na tortownicy gęsto rozłóż biszkopty. Posmaruj je kremem kokosowym. Na wierzchu rozłóż plasterki brzoskwiń. Wylej na nie galaretkę brzoskwiniową. Wstaw do lodówki na kilka godzin, aby ciasto dobrze stężało.
Przed podaniem wierzch posyp wiórkami kokosowymi. Takie ciasto możesz przygotować na domowym spodzie biszkoptowym.
Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic
Porcje: 20. : 80 min. Cena: 1,30 zł. Kalorie: 329.Źródło: Bella Relaks