Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik czekoladowy"
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1041
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4441
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 460
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2969
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38758
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1041
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4441
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 460
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2969
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38758
Składniki
Czekoladę posiekaj. Masło pokrój. Umieść wszystko w rondlu. Dosyp cukier i mieszając podgrzewaj całość, aż powstanie gładka masa.
Zestaw z ognia i przestudź. Następnie do masy czekoladowej wlej alkohol i dokładnie wymieszaj.
Jajka wbij do miski i ubij je mikserem na puszysty krem. Pod koniec powoli małymi porcjami wsypuj mąkę, ciągle mieszając.
Zmniejsz obroty do minimum. Powoli dolewaj masę czekoladową. Przelej ciasto do tortownicy i owiń ją z zewnątrz folią aluminiową. Wstaw do większej blaszki i nalej do niej ok. 2 cm wody.
Piecz 30 min w 180 st. C. Kiedy ostygnie, obsyp cukrem pudrem i udekoruj.
Czas przygotowania: 55 minut 460 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień