Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik czekoladowy"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 772
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22818
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15238
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4925
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45863
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 772
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22818
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15238
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4925
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45863
Składniki
Czekoladę posiekaj. Masło pokrój. Umieść wszystko w rondlu. Dosyp cukier i mieszając podgrzewaj całość, aż powstanie gładka masa.
Zestaw z ognia i przestudź. Następnie do masy czekoladowej wlej alkohol i dokładnie wymieszaj.
Jajka wbij do miski i ubij je mikserem na puszysty krem. Pod koniec powoli małymi porcjami wsypuj mąkę, ciągle mieszając.
Zmniejsz obroty do minimum. Powoli dolewaj masę czekoladową. Przelej ciasto do tortownicy i owiń ją z zewnątrz folią aluminiową. Wstaw do większej blaszki i nalej do niej ok. 2 cm wody.
Piecz 30 min w 180 st. C. Kiedy ostygnie, obsyp cukrem pudrem i udekoruj.
Czas przygotowania: 55 minut 460 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień