Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik czekoladowy"
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1279
Piernik cystersów łączy tradycyjne korzenne smaki z lekko orzeźwiającym, cytr...
Odsłon: 929
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 231
Prosta w przygotowaniu, szybka i smaczna sałatka warzywna którą lubię przygot...
Odsłon: 279
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1279
Piernik cystersów łączy tradycyjne korzenne smaki z lekko orzeźwiającym, cytr...
Odsłon: 929
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 231
Prosta w przygotowaniu, szybka i smaczna sałatka warzywna którą lubię przygot...
Odsłon: 279
Składniki
Czekoladę posiekaj. Masło pokrój. Umieść wszystko w rondlu. Dosyp cukier i mieszając podgrzewaj całość, aż powstanie gładka masa.
Zestaw z ognia i przestudź. Następnie do masy czekoladowej wlej alkohol i dokładnie wymieszaj.
Jajka wbij do miski i ubij je mikserem na puszysty krem. Pod koniec powoli małymi porcjami wsypuj mąkę, ciągle mieszając.
Zmniejsz obroty do minimum. Powoli dolewaj masę czekoladową. Przelej ciasto do tortownicy i owiń ją z zewnątrz folią aluminiową. Wstaw do większej blaszki i nalej do niej ok. 2 cm wody.
Piecz 30 min w 180 st. C. Kiedy ostygnie, obsyp cukrem pudrem i udekoruj.
Czas przygotowania: 55 minut 460 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień