Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik espresso z czekoladą"
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31620
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9685
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2171
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4170
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 896
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31620
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9685
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2171
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4170
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 896
Składniki
Masło stop i odstaw. Ciasteczka pokrusz w malakserze i połącz z masłem. Wymieszaj. Tortownicę posmaruj tłuszczem. Spód i brzeg (na wysokość 1 cm) wylep przygotowaną masą. Dociśnij. Piecz w temperaturze 175o C ok. 15 minut. Wystudź.
Czekoladę posiekaj i stop w gorącej kąpieli wodnej. Jajka utrzyj z cukrem na puszystą masę. Porcjami dodawaj twaróg i śmietanę, a na końcu budyń.
Kawę rozpuść w łyżce wrzątku. Odłóż ok. 1/4 masy serowej, wymieszaj ją z kawą. Do reszty dodaj stopioną czekoladę. Masę czekoladową rozsmaruj na podpieczonym spodzie i wyłóż na nią masę kawową. Tortownicę wstaw do większej formy napełnionej wodą do wysokości ok. 1 cm. Całość piecz godzinę w temperaturze 175o C.
Mleczną polewę stop według przepisu. Rozsmaruj na spodzie płaskiego naczynia. Gdy polewa stwardnieje, łopatką zeskrob grube wiórki i udekoruj torcik. Czas przygotowania: 100 minut
Cena porcji: ok. 6 zł Kalorie: porcja 600 kcalŹródło: Na żywo