Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik espresso z czekoladą"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 172
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3904
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 311
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 758
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 172
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3904
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 311
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 758
Składniki
Masło stop i odstaw. Ciasteczka pokrusz w malakserze i połącz z masłem. Wymieszaj. Tortownicę posmaruj tłuszczem. Spód i brzeg (na wysokość 1 cm) wylep przygotowaną masą. Dociśnij. Piecz w temperaturze 175o C ok. 15 minut. Wystudź.
Czekoladę posiekaj i stop w gorącej kąpieli wodnej. Jajka utrzyj z cukrem na puszystą masę. Porcjami dodawaj twaróg i śmietanę, a na końcu budyń.
Kawę rozpuść w łyżce wrzątku. Odłóż ok. 1/4 masy serowej, wymieszaj ją z kawą. Do reszty dodaj stopioną czekoladę. Masę czekoladową rozsmaruj na podpieczonym spodzie i wyłóż na nią masę kawową. Tortownicę wstaw do większej formy napełnionej wodą do wysokości ok. 1 cm. Całość piecz godzinę w temperaturze 175o C.
Mleczną polewę stop według przepisu. Rozsmaruj na spodzie płaskiego naczynia. Gdy polewa stwardnieje, łopatką zeskrob grube wiórki i udekoruj torcik. Czas przygotowania: 100 minut
Cena porcji: ok. 6 zł Kalorie: porcja 600 kcalŹródło: Na żywo