Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31000
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3676
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5365
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31000
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3676
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5365
Składniki
zrobić galaretki według przepisu na opakowaniu i zaczekać do całkowitego stężenia. jedna galaretkę wylać na spód tortownicy i także zostawić do stężenia wymieszać z wrzątkiem 3-4 łyżeczki żelatyny do całkowitego rozpuszczenia i następnie ostudzić. wymieszać śmietanę lub śmietankę z cukrem (ilość zależnie od upodobania). wodę z żelatyna wymieszać ze śmietana .
do tortownicy wlać śmietanę z żelatyna i wsypać kosteczki galaretki odstawić do stęchnięcia i na górę zalać lekko wystudzona galaretkę i gotowe