Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik jogurtowo - twarogowy ze śliwkami"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1509
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1258
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1357
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1103
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1509
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1258
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1357
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1103
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij z 1/2 szkl. cukru. Domieszaj żółtka. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Wsyp do masy jajecznej. Delikatnie wymieszaj. Tortownicę wyłóż pergaminem. Rozsmaruj na nim ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. Piecz 30 minut. Upieczony biszkopt wystudź, rozetnij na 2 blaty.
Żelatynę wymieszaj z odrobiną zi mnej wody, odstaw do namoczenia. Jogurt utrzyj z resztą cukru i likierem. Domieszaj twaróg. Spęczniałą żela- tynę rozpuść, podgrzewając. Śmietanę ubij na sztywno. Ostrożnie połącz z żelatyną, domieszaj do masy jogurtowo-serowej. Gdy krem zacznie tężeć, dołóż śliwki.
Blaty przełóż 1/2 kremu. Resztę kremu rozsmaruj na cieście. Schładzaj je 2 godziny. Galaretkę rozpuść wg przepisu na opakowaniu. Polej wierzch ciasta. Schładzaj 2 godziny. Udekoruj.Źródło: Tina