Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik owocowy na waflu"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 431
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 778
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 431
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 778
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Składniki
Żelatynę zalej niewielką ilością wody, wymieszaj i odstaw. Gdy spęcznieje, rozpuść ją, podgrzewając. Jogurt zmiksuj z twarogiem, dodaj 3/4 cukru oraz rdzeń laski wanilii.
Starannie wymieszaj, a następnie połącz z rozpuszczoną i ostudzoną żelatyną. Galaretkę wiśniową rozpuść w niepełnej szklance gorącej wody i odstaw do ostygnięcia. Waflami wyłóż dno tortownicy. Na spód wylej masę jogurtową, wyrównaj i schładzaj 50 minut.
Całe brzoskwinie włóż do wrzącej wody, dosyp resztę cukru. Owoce gotuj w całości około 5 minut. Następnie brzoskwinie wyjmij i od razu przelej zimną wodą. Następnie zdejmij skórkę, a miąższ pokrój na cząstki.
Czereśnie wydryluj. Wszystkie przygotowane owoce fantazyjnie ułóż na serniku i zalej tężejącą galaretką. Tort wstaw na 3 godziny do lodówki.
(bez czasu oczekiwania): 45 minut, Porcja: 275 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie