Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik porzeczkowy z kruszonką"
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1068
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 58
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 138
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1068
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 58
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 138
Składniki
Ciasto: mąkę wymieszaj z cukrem i proszkiem do pieczenia. Posiekaj z margaryną, wlej żółtka. Zagnieć ciasto. 3/4 ciasta wylep natłuszczoną tortownicę. Pozostałą część zamroź. Piecz 20 min w 140°C.
Masa: białka ubij z solą, cukrem. Dodaj olej i budynie, wymieszaj. Masę wylej na ciasto. Posyp porzeczkami (bez rozmrażania). Na wierzch zetrzyj resztę ciasta. Piecz 50 min w 180°C. Ciasto obficie posyp cukrem pudrem.
<strong>Czas przygotowania 90 min, ilość porcji 15, cena za porcję 1,80 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie