Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik porzeczkowy z kruszonką"
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4814
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4758
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44671
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 333
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4814
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4758
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44671
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 333
Składniki
Ciasto: mąkę wymieszaj z cukrem i proszkiem do pieczenia. Posiekaj z margaryną, wlej żółtka. Zagnieć ciasto. 3/4 ciasta wylep natłuszczoną tortownicę. Pozostałą część zamroź. Piecz 20 min w 140°C.
Masa: białka ubij z solą, cukrem. Dodaj olej i budynie, wymieszaj. Masę wylej na ciasto. Posyp porzeczkami (bez rozmrażania). Na wierzch zetrzyj resztę ciasta. Piecz 50 min w 180°C. Ciasto obficie posyp cukrem pudrem.
<strong>Czas przygotowania 90 min, ilość porcji 15, cena za porcję 1,80 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie