Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik z adwokatem"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 470
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 470
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Biszkopt: białka ubij z cuk rem. Dodaj żółtka, olej i wodę, wsyp przesianą mąkę z proszkiem, połącz. Ciasto wlej do tortownicy o śr. 25 cm. Piecz 20 min w temp. 180°C. Ostudź.
Krem: żelatynę namocz w zimnej wodzie. Podgrzej, rozpuść. Mascarpone utrzyj z likierem. Dodaj stopioną czekoladę i żelatynę, połącz. Biszkopt posmaruj dżemem, wyłóż masę adwokatową. Chłodź 4-5 godz.
Kremówkę ubij z cukrem pudrem i zagęstnikiem. Posmaruj tort, boki obłóż rurkami.
Czas przygotowania 50 min. Ilość porcji 12. Cena za porcję 2,50 zł.
Przepis przysłała Magda lena Tabaczyk z Barwina.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie