Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torciki leśniczyny"
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4694
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44463
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 197
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 167
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4694
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44463
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 197
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 167
Składniki
Owoce opłucz, osusz, podziel je na dwie równe części. Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody. Odstaw na kilka minut.
Galaretkę malinową rozpuść według przepisu podanego na opakowaniu. Wystudź.
Serki wymieszaj z likierem oraz skórką startą z cytryny. Śmietanę ubij na sztywno.
Żelatynę rozpuść, podgrzewając. Masę z serków połącz z bitą śmietaną i żelatyną. Rozlej do 6 foremek (ew. dużej tortownicy).
Na torcikach rozłóż połowę owoców. Zalej je galaretką. Torciki wstaw do lodówki na około 5 godzin.
Pozostałe owoce posyp cukrem, zalej winem. Mocno schłodź. Obłóż nimi gotowe torciki tuż przed podaniem.Źródło: Tina