Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort budyniowy"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3966
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415464
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2566
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3966
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415464
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2566
Składniki
Białka ubij na sztywno. Dodaj cukier puder, żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i wymieszaj. Piecz 20 minut w temperaturze 170oC.
Ciasteczka zmiel, połącz z masłem, wyłóż na dno tortownicy i schłodź. Posyp malinami i jagodami.
Przygotuj budyń, wymieszaj z masłem i wylej na owoce. Przykryj ciastkami. Kremówkę i mascarpone ubij oddzielnie i połącz. Wierzch tortu posmaruj masą i posyp owocami.Źródło: Super TV