Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3865
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414862
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2412
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3865
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414862
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2412
Składniki
Masło stop z miodem i cukrem. Wystudź. Dosyp mąkę z proszkiem. Wbij jajko. Zagnieć ciasto. Rozdziel je na dwie części. Każdą z nich rozwałkuj na cienki placek i przełóż do osobnych tortownic wyłożonych pergaminem.
Orzechy posiekaj, wsyp na rozgrzaną patelnię. Dodaj masło, cukier i miód. Mocno podgrzej. Następnie rozsmaruj na jednym z placków. Piecz je po 20 minut w temp. 180 st. Wystudź.
Krem przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Utrzyj go z kawą. Przełóż placki. Odstaw na noc. Udekoruj.Źródło: Tina