Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 218
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22466
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 238
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 218
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22466
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 238
Składniki
Masło stop z miodem i cukrem. Wystudź. Dosyp mąkę z proszkiem. Wbij jajko. Zagnieć ciasto. Rozdziel je na dwie części. Każdą z nich rozwałkuj na cienki placek i przełóż do osobnych tortownic wyłożonych pergaminem.
Orzechy posiekaj, wsyp na rozgrzaną patelnię. Dodaj masło, cukier i miód. Mocno podgrzej. Następnie rozsmaruj na jednym z placków. Piecz je po 20 minut w temp. 180 st. Wystudź.
Krem przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Utrzyj go z kawą. Przełóż placki. Odstaw na noc. Udekoruj.Źródło: Tina