Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort migdałowy z truskawkami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Żółtka utrzyj z połową cukru i masłem na pianę. Białka ubij z cukrem na sztywną pianę. Połącz obie masy, dodaj mąkę i starte na drobno migdały.
Gotowym ciastem napełnij wysmarowaną tłuszczem i obsypaną mąką tortownicę. Piecz 40 minut w 160 st. C Gdy ciasto się upiecze, ostudź w formie, a następnie wyjmij i umyj tortownicę.
Wysmaruj ją olejem i obsyp cukrem pudrem. Biszkopt włóż z powrotem do tortownicy.
Wymieszaj kwaśną śmietanę z cukrem i połową rozmiksowanych truskawek. Żelatynę przygotuj według instrukcji na opakowaniu i wmieszaj do kremu.
Nałóż masę na biszkopt i wstaw do lodówki do stężenia. Resztę truskawek pokrój w kawałki i rozłóż na torcie. Przygotuj żelatynę według instrukcji na opakowaniu i zalej nią truskawki. Tort wstaw do lodówki do stężenia, ostrożnie zdejmij formę i udekoruj wierzch całymi truskawkami.Źródło: Tele Tydzień