Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11992
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 135
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8798
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155460
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1190
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11992
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 135
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8798
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155460
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1190
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Przygotuj dwie tortownice o średnicy 20 cm i wyłóż je papierem do pieczenia. Utrzyj masło z cukrem. Jajka dodawaj pojedynczo w czasie miksowania. Dodawaj partiami mąkę i mleko. Zacznij i skończ na mące. Gotowe ciasto podziel na dwie blaszki. Piecz 30 minut w tortownicy z kominkiem. Ostudź.
Ubij mikserem masło na krem. Dodaj cukier, mleko. Wymieszaj.
Przekrój ciasta na połowy. Ułóż z półokrągłych części kształt węża. Masę rozłóż do dwóch miseczek. Większą ilość połącz z pomarańczowym barwnikiem. Pokryj ciasto pomarańczową masą, zostawiając miejsca na białe paski. Wykończ całość pociętymi kawałkami lukrecjowego cukierka. Oczy węża zrób z zielonych żelków.
<strong>Jak to zrobić?</strong>
Idealny kolor i konsystencję masy osiągniesz, jeśli zrobisz ją w mikserze. Kolor wyjdzie równomierny. Możesz kupić barwniki w płynie, w żelu lub w proszku m.in. na www.aledobre.pl.Źródło: Olivia