Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort z glazurą"
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3488
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 49
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2889
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 170
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 130
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3488
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 49
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2889
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 170
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 130
Składniki
Biszkopt: białka ubij, dodając cukier i żółtka. Wsyp obie mąki wymieszane z proszkiem oraz kakao, wymieszaj. Wlej do dużej tortownicy. Piecz ok. 35 minut w 180°C. Ostudź, przekrój na pół.
Masa: kremówkę ubij z łyżką cukru pudru. Dodaj resztę cukru pudru i waniliowy oraz zagęstniki, połącz. Żelatynę namocz, rozpuść. Dodaj do masy, dobrze wymieszaj.
Glazura: czekolady, margarynę, 4 łyżki wody i kilka kropli oleju stop, wymieszaj, ostudź. Jeden biszkopt posmaruj połową masy, wylej pół glazury. Schłodź.
Na cieście rozsmaruj resztę masy, przykryj drugim biszkoptem. Posmaruj pozostałą glazurą. Schłodź. Tort udekoruj, np. bitą śmietaną.
<strong>Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 12, cena za porcję 2 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie