Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort z wiśniową nutą"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1270
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 674
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1377
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1270
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 674
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1377
Składniki
Jajka ubij na parze z cukrem pudrem. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj. Ciasto przelej do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz 20 minut w 180°C.
Żelatynę rozpuść według przepisu. Rabarbar oczyść, pokrój na kawałki. Gotuj je 5 minut w soku z cukrem. Proszek budyniowy wymieszaj z 8 łyżkami wody. Dodaj do rabarbaru, zagotuj i wystudź. Twaróg wymieszaj z żelatyną.
Połowę sera połącz z 1/2 masy rabarbarowej. Do reszty sera dodaj 1/4 masy z rabarbaru. Na spód wylej ciemniejszą masę, potem jaśniejszą. Schładzaj godzinę. Następnie na torcie rozsmaruj pozostałą masę z rabarbaru. Schłodź. Udekoruj bitą śmietaną i ew. rabarbarem.Źródło: Naj