Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort z wiśniową nutą"
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 132
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20723
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27207
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1080
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4413
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 132
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20723
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27207
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1080
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4413
Składniki
Jajka ubij na parze z cukrem pudrem. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj. Ciasto przelej do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz 20 minut w 180°C.
Żelatynę rozpuść według przepisu. Rabarbar oczyść, pokrój na kawałki. Gotuj je 5 minut w soku z cukrem. Proszek budyniowy wymieszaj z 8 łyżkami wody. Dodaj do rabarbaru, zagotuj i wystudź. Twaróg wymieszaj z żelatyną.
Połowę sera połącz z 1/2 masy rabarbarowej. Do reszty sera dodaj 1/4 masy z rabarbaru. Na spód wylej ciemniejszą masę, potem jaśniejszą. Schładzaj godzinę. Następnie na torcie rozsmaruj pozostałą masę z rabarbaru. Schłodź. Udekoruj bitą śmietaną i ew. rabarbarem.Źródło: Naj