Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort z wiśniową nutą"
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 160
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 651
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 160
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 651
Składniki
Jajka ubij na parze z cukrem pudrem. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj. Ciasto przelej do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz 20 minut w 180°C.
Żelatynę rozpuść według przepisu. Rabarbar oczyść, pokrój na kawałki. Gotuj je 5 minut w soku z cukrem. Proszek budyniowy wymieszaj z 8 łyżkami wody. Dodaj do rabarbaru, zagotuj i wystudź. Twaróg wymieszaj z żelatyną.
Połowę sera połącz z 1/2 masy rabarbarowej. Do reszty sera dodaj 1/4 masy z rabarbaru. Na spód wylej ciemniejszą masę, potem jaśniejszą. Schładzaj godzinę. Następnie na torcie rozsmaruj pozostałą masę z rabarbaru. Schłodź. Udekoruj bitą śmietaną i ew. rabarbarem.Źródło: Naj