Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 452
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 156
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 101
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 452
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 156
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 101
Składniki
jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, roztopić margarynę i dodać do masy jajecznej, miksując dosypywać mąkę razem z cacaem i na końcu dodac proszek do pieczenia, wylać na wysmarowaną i wysypaną blachę, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez ok 45 min. Ubić śmietanę na sztywna razem ze śmietfixem. Przygotować nasączenie: kawę wymieszać z gorącą wodą , rumem i cukrem. Po wystygnięciu ciasta nalezy je przekroić i spód nasączyć, potem posmarować dżemem i wyłożyć śmietanę, przykryćdrugim płatem ciasta, nasączyć go. Przygotować polewę czekoladową: rozpuścic margarynę w garnuszku z cukrem i dosypać kakao, wymieszać dobrze i zalać tym ciasto. Poczekać aż zaschnie i udekorowac resztą bitej śmietany. Wstawić ciasto do lodówki na ok 2 godz. Potem już tylko jeśc Smacznego.