Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1472
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1652
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 60
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1472
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1652
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 60
Składniki
jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, roztopić margarynę i dodać do masy jajecznej, miksując dosypywać mąkę razem z cacaem i na końcu dodac proszek do pieczenia, wylać na wysmarowaną i wysypaną blachę, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez ok 45 min. Ubić śmietanę na sztywna razem ze śmietfixem. Przygotować nasączenie: kawę wymieszać z gorącą wodą , rumem i cukrem. Po wystygnięciu ciasta nalezy je przekroić i spód nasączyć, potem posmarować dżemem i wyłożyć śmietanę, przykryćdrugim płatem ciasta, nasączyć go. Przygotować polewę czekoladową: rozpuścic margarynę w garnuszku z cukrem i dosypać kakao, wymieszać dobrze i zalać tym ciasto. Poczekać aż zaschnie i udekorowac resztą bitej śmietany. Wstawić ciasto do lodówki na ok 2 godz. Potem już tylko jeśc Smacznego.