Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Warstwowy serniczek"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44441
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 38
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44441
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 38
Składniki
Biszkopt czekoladowy: białka ubij z cukrem. Dodawaj po jednym żółtku, ubijając. Wsyp mąkę, proszek i kakao, wymieszaj.
Tortownicę o śr. 28 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto. Piecz ok. 20 min w temp. 180°C.
Masa jogurtowa: galaretkę truskawkową przyrządź według instrukcji. Żelatynę rozpuść w pół szklanki gorącej wody, ostudź. Jogurt zmiksuj z żelatyną.
Masą napełnij do połowy małe foremki na babeczki, wstaw do lodówki na 20 minut. Zalej tężejącą galaretką truskawkową, wstaw do lodówki do stężenia.
Masa serowa: żelatynę rozpuść w pół szklanki gorącej wody, ostudź. Galaretkę truskawkową rozpuść w szklance wody, odstaw.
Serek zmiksuj z cukrem pudrem i żelatyną. Dodaj tężejącą galaretkę truskawkową, zmiksuj.
Galaretkę zieloną przygotuj według instrukcji. Odstaw do stężenia. Pokrój w drobną kostkę.
Masą serową posmaruj biszkopt. Ułóż jogurtowe babeczki (aby łatwo wyszły z foremek, zanurz je w gorącej wodzie). Środek udekoruj zieloną galaretką.
<strong>Przepis przysłała Marta Matusiewicz z Bielska-Białej.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie