Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienia!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4478
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12148
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6898
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5646
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4478
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12148
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6898
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5646
Składniki
Masło utrzeć z cukrem, dodać esencję waniliową i pokolei jajka. Potem stopniowo dodawać sypkie składniki i podlewać mlekiem tak aby, powstała gładka masa - dość gęsta! (Można również dodać czekoladę posiekaną w drobne kawałki) Piec około 55 minut w 190 stopniach. Ciasto nadaje się do tortownicy o średnicy 24cm.