Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienia!
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 4
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 770
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2080
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4074
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 4
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 770
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2080
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4074
Składniki
Masło utrzeć z cukrem, dodać esencję waniliową i pokolei jajka. Potem stopniowo dodawać sypkie składniki i podlewać mlekiem tak aby, powstała gładka masa - dość gęsta! (Można również dodać czekoladę posiekaną w drobne kawałki) Piec około 55 minut w 190 stopniach. Ciasto nadaje się do tortownicy o średnicy 24cm.