Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1328
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 244
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1328
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 244
Składniki
Z mąki,1 szklanki cukru,4 żółtek,pół kostki margaryny,proszku do pieczenia i śmietany zagnieść ciasto.Rozciągnąć na dużej blaszce i upiec na złoty kolor.
Jabłka utrzeć i usmażyć.Pod koniec dodać pół kostki margaryny i trochę cukru.Na gorące ciasto położyć ciepłe jabłka, na to pianę ubitą z 4 białek i pół szklanki cukru.
Całość wstawić do piekarnika i zapiec 10 minut.Następnie odstawić w zimne miejsce