Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Aromatyczna panga"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 974
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 199
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 974
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 199
Składniki
Pangę skrapiamy sokiem z cytryny, delikatnie solimy i odstawiamy.
Starty na tarce o grubych oczkach żółty ser mieszamy z czterema łyżkami bułki tartej, oliwą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, skórką startą z cytryny, przyprawą do ryb i posiekanymi ziołami. Umyte pomidory kroimy w grube plastry.
Formę żaroodporną smarujemy tłuszczem. Spód posypujemy resztą bułki tartej. Na niej rozkładamy pomidory, a na pomidorach umieszczamy filety. Posypujemy panierką z sera, bułki i ziół. Wkładamy pangę do nagrzanego do 200°C piekarnika. Pieczemy 10 minut, a następnie redukujemy temperaturę do 175°C i pozostawiamy w niej danie na 20 minut.
Do pangi podajmy sos chrzanowy wzbogacony szczyptą lubczyku lub bazylii.
Wartość odżywcza jednej porcji 183 kcal Białko 18 g/ Tłuszcz 23 g/Węglowodany 7 g.Źródło: Rewia