Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babeczki foremki"
Ciasto francuskie rozwałkuj na plaster o grubości ok. 5 mm i wykrój kółka o średnicy 5 cm.
Połowę kółek posmaruj częścią roztrzepanego jajka. Z reszty kółek wykrój środek. Krążki ciasta połóż na kółeczka i posmaruj jajkiem. Foremki piecz 15 min w 180 st C.
Pomidorki pokrój w plastry i podsmaż. Czosnek pokrój w plastry i zrumień na oliwie.
Dodaj pokrojony szpinak, dopraw solą, pieprzem, szybko podsmaż i rozłóż do foremek.
Ze szparagów odkrój zdrewniałe końce, zblanszuj, pokrój na pół, owiń plasterkiem szynki i nałóż na foremki.
Twaróg pokrój w kostkę i dodaj do foremek, udekoruj pomidorkami i kawałkami sałaty. Czas przygotowania: 40 minut 91 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień
Dziś druga odsłona babeczek urodzinowych mojego syna,tym razem zrobiłam z mas...
Odsłon: 1507
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 90
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 438
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 363
Zapiekane pieczarki z kurczakiem to niezwykle smaczne i sycące danie, które m...
Odsłon: 509
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 90
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 438
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 363
Zapiekane pieczarki z kurczakiem to niezwykle smaczne i sycące danie, które m...
Odsłon: 509
Składniki
Ciasto francuskie rozwałkuj na plaster o grubości ok. 5 mm i wykrój kółka o średnicy 5 cm.
Połowę kółek posmaruj częścią roztrzepanego jajka. Z reszty kółek wykrój środek. Krążki ciasta połóż na kółeczka i posmaruj jajkiem. Foremki piecz 15 min w 180 st C.
Pomidorki pokrój w plastry i podsmaż. Czosnek pokrój w plastry i zrumień na oliwie.
Dodaj pokrojony szpinak, dopraw solą, pieprzem, szybko podsmaż i rozłóż do foremek.
Ze szparagów odkrój zdrewniałe końce, zblanszuj, pokrój na pół, owiń plasterkiem szynki i nałóż na foremki.
Twaróg pokrój w kostkę i dodaj do foremek, udekoruj pomidorkami i kawałkami sałaty. Czas przygotowania: 40 minut 91 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień
Przepisy Dania główne
Dania główne
Makaron z cukinią i fetą
Dania główne
Makaron z krewetkami i szpinakiem
Dania główne
Kurczak Magdy Gessler
Dania główne
Ciasto na pizzę jak z Pizza Hut
Makaron z cukinią i fetą
Pyszny lekki letni obiadek .Makaron z cukinią , fetą z dodatkiem pesto, pomid...
Odsłon: 6
Makaron z krewetkami i szpinakiem
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 15