Idealny pomysł na walentynki!! :) Kolejna tajna broń w walce z jesienną/ zimową chandrą ;D Zarówno banany jak i gorzka czekolada słyną z dużej zawartości cennego dla organizmu magnezu. To pewne, ze tak skomponowany deser sprawi mnóstwo przyjemności naszym kubkom smakowym, dając przy tym podwójnie magnezowego kopa :)
Banany zapiekane z gorzką czekoladą
Składniki
- banany, ilość dowolna
- gorzka czekolada, 3-4 kostki na jeden owoc
Składniki
- banany, ilość dowolna
- gorzka czekolada, 3-4 kostki na jeden owoc

Etapy przygotowania
Banany dokładnie myjemy, następnie nie obierając ze skórki nacinamy wzdłuż. Nacięcia wypełniamy kostkami gorzkiej czekolady (dla ułatwienia można podzielić je na mniejsze cząstki). Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku, do czasu aż banan zmięknie, a czekolada się rozpuści.
W sezonie letnim to świetnie sprawdzą się w wersji z grilla - wystarczy zawinąć je w folię aluminiową :)
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Wiosną jajka smakują najlepiej.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Przyprawy
- Kolendra
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 6193

Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Ryż
- Warzywa
- Cukinia
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Zapiekanki
- Dla zdrowia
Odsłon: 3637
Ostatnio komentowane przepisy

Wiosną jajka smakują najlepiej.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Przyprawy
- Kolendra
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 6193

Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Ryż
- Warzywa
- Cukinia
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Zapiekanki
- Dla zdrowia
Odsłon: 3637



Składniki
- banany, ilość dowolna
- gorzka czekolada, 3-4 kostki na jeden owoc
Banany dokładnie myjemy, następnie nie obierając ze skórki nacinamy wzdłuż. Nacięcia wypełniamy kostkami gorzkiej czekolady (dla ułatwienia można podzielić je na mniejsze cząstki). Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku, do czasu aż banan zmięknie, a czekolada się rozpuści.
W sezonie letnim to świetnie sprawdzą się w wersji z grilla - wystarczy zawinąć je w folię aluminiową :)