Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i sycący obiad na letnie dni. Bataty gotujemy do miękkości, następnie kroimy na plasterki. Rozgrzewamy patelnię wrzucamy 30 dek. pokrojonego w kosteczkę boczku. Gdy się zarumieni dodajemy pokrojone suszone pomidory oraz szpinak.Doprawiamy solą, pieprzem oraz suszonym czosnkiem. Całość chwilę dusimy. Na talerzu układamy na przemian batat- pomidor. Danię posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30988
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3670
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5184
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30988
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3670
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5184
Składniki
Gotujemy bataty do miękkości. Gdy ostygną kroimy na plasterki. Układamy je na talerzu na przemian z pokrojonymi pomidorami.
Rozgrzewamy patelnię i wrzucamy boczek. Gdy się zarumieni wrzucamy pokrojone suszone pomidory oraz szpinak. Doprawiamy solą, pieprzem oraz suszonym czosnkiem. Gotowe danie posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego .