Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tylko z bezglutenowych składników
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88657
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11870
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1927
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88657
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11870
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1927
Składniki
Wsypujemy mąkę do miski i dolewamy szklankę wrzącej wody. Mieszamy i wysypujemy na stolnicę. Ugniatamy ciasto dolewając powoli pozostałą wodę. Ciasto powinno być elastyczne i dobrze się wyrabiać. Wałkujemy podsypując ewentualnie mąką gryczaną i wycinamy pierogi.Z podanej porcji otrzymujemy około 40 pierogów.