Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tylko z bezglutenowych składników
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1020
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 184
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1020
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 184
Składniki
Wsypujemy mąkę do miski i dolewamy szklankę wrzącej wody. Mieszamy i wysypujemy na stolnicę. Ugniatamy ciasto dolewając powoli pozostałą wodę. Ciasto powinno być elastyczne i dobrze się wyrabiać. Wałkujemy podsypując ewentualnie mąką gryczaną i wycinamy pierogi.Z podanej porcji otrzymujemy około 40 pierogów.