Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tylko z bezglutenowych składników
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118686
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8640
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3167
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2472
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118686
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8640
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3167
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2472
Składniki
Wsypujemy mąkę do miski i dolewamy szklankę wrzącej wody. Mieszamy i wysypujemy na stolnicę. Ugniatamy ciasto dolewając powoli pozostałą wodę. Ciasto powinno być elastyczne i dobrze się wyrabiać. Wałkujemy podsypując ewentualnie mąką gryczaną i wycinamy pierogi.Z podanej porcji otrzymujemy około 40 pierogów.