Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tylko z bezglutenowych składników
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8088
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2750
Polecam.
Odsłon: 1313
Polecam.
Odsłon: 396
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8088
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2750
Polecam.
Odsłon: 1313
Polecam.
Odsłon: 396
Składniki
Wsypujemy mąkę do miski i dolewamy szklankę wrzącej wody. Mieszamy i wysypujemy na stolnicę. Ugniatamy ciasto dolewając powoli pozostałą wodę. Ciasto powinno być elastyczne i dobrze się wyrabiać. Wałkujemy podsypując ewentualnie mąką gryczaną i wycinamy pierogi.Z podanej porcji otrzymujemy około 40 pierogów.