Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z braku kapusty- sałata! Eksperyment jak najbardziej udany i pyszny. Farsz z kaszy gryczanej i fety- moje ulubione połączenie.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Liście sałaty blanszujemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i rozkładamy na talerzu.
Kaszę wsypujemy do garnka, zalewamy szklanką wody i gotujemy.
Ser feta rozgniatamy w misce widelcem.
Odcedzamy kaszę i przekładamy ją do miski z serem feta, łączymy kaszę i ser ze sobą.
Na liście nakładamy farsz i zwijamy je.
Przygotowujemy "sos"- do garnka wlewamy pomidory i gotujemy je, przyprawiając do smaku, nadal gotując dodajemy marchewkę z groszkiem, gotujemy wszystko, czekając aż marchewka i groszek się rozmrożą, na sam koniec dodajemy kukurydzę i gotujemy jeszcze ok. minuty.
Gołąbki układamy na talerzu, polewamy "sosem" i zajadamy ;)