Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z braku kapusty- sałata! Eksperyment jak najbardziej udany i pyszny. Farsz z kaszy gryczanej i fety- moje ulubione połączenie.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 442
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2780
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 917
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1665
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14497
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 442
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2780
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 917
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1665
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14497
Składniki
Liście sałaty blanszujemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i rozkładamy na talerzu.
Kaszę wsypujemy do garnka, zalewamy szklanką wody i gotujemy.
Ser feta rozgniatamy w misce widelcem.
Odcedzamy kaszę i przekładamy ją do miski z serem feta, łączymy kaszę i ser ze sobą.
Na liście nakładamy farsz i zwijamy je.
Przygotowujemy "sos"- do garnka wlewamy pomidory i gotujemy je, przyprawiając do smaku, nadal gotując dodajemy marchewkę z groszkiem, gotujemy wszystko, czekając aż marchewka i groszek się rozmrożą, na sam koniec dodajemy kukurydzę i gotujemy jeszcze ok. minuty.
Gołąbki układamy na talerzu, polewamy "sosem" i zajadamy ;)