Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z braku kapusty- sałata! Eksperyment jak najbardziej udany i pyszny. Farsz z kaszy gryczanej i fety- moje ulubione połączenie.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4178
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416486
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4178
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416486
Składniki
Liście sałaty blanszujemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i rozkładamy na talerzu.
Kaszę wsypujemy do garnka, zalewamy szklanką wody i gotujemy.
Ser feta rozgniatamy w misce widelcem.
Odcedzamy kaszę i przekładamy ją do miski z serem feta, łączymy kaszę i ser ze sobą.
Na liście nakładamy farsz i zwijamy je.
Przygotowujemy "sos"- do garnka wlewamy pomidory i gotujemy je, przyprawiając do smaku, nadal gotując dodajemy marchewkę z groszkiem, gotujemy wszystko, czekając aż marchewka i groszek się rozmrożą, na sam koniec dodajemy kukurydzę i gotujemy jeszcze ok. minuty.
Gołąbki układamy na talerzu, polewamy "sosem" i zajadamy ;)