Dania główne Przepis na:
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Do garnka wlewamy 2 szklanki wody, wrzucamy kostki rosołowe masło, jedną posiekaną cebulę i czosnek. przyprawiamy solą i pieprzem.
Filety dotujemy w wywarze do miękkości. Odcedzamy. Wywar zostawiamy. Kurczaka z cebulą i czosnkiem przepuszczamy przez maszynkę do mięsa.
Wywar zagotowujemy, dodajemy mąkę cały czas mieszając gotujemy, aż powstanie ciasto podobne do ptysiowego. Lekko studzimy i dodajemy 2 żółtka.
Wyrabiamy ciasto i rozwałkowujemy na grubość . cm. Filiżanką wycinamy kółka wkładamy trochę sera i farszu z mięsa. Sklejamy brzegi formując ładny kształt. Panierujemy w białku i bułce. Smażymy w głębokim oleju co jakiś czas odwracając.
3 łyżki oleju rozgrzewamy na patelni wsypujemy ryż i mieszając rumienimy. Wlewamy 2 szklanki wody i wrzucamy posiekaną na ćwiartki cebulę. Gotujemy ok 20 min, co jakiś czas mieszając i uzupełniając wodę. Kotleciki podajemy z ryżem i duszoną mieszanką warzyw chińskich.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)