Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Brytyjski burger z jajkiem i bekonem"
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1130
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 661
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 685
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1130
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 661
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 685
Składniki
Rozgrzej patelnię i usmaż bekon. Trzymaj go na patelni, aż będzie brązowy (3-4 minuty). Pozwól, by tłuszcz powoli się wytapiał, więc nie smaż bekonu na dużym ogniu.
Usmaż jajka. Mogą być sadzone albo w formie jajecznicy, jeśli wolisz. W Wielkiej Brytanii podaje się to danie na dwa sposoby.
Przekrój bułki. Na spodniej części każdej z nich połóż po liściu sałaty. Na niej ułóż po plasterku pomidora i usmażonego bekonu. Na górze połóż sadzone jajko.
Burgera wykończ wedle własnego uznania: majonezem lub sosem barbecue. Przykryj górną częścią bułki.Źródło: Olivia