Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Brytyjski burger z jajkiem i bekonem"
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 201
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 692
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4499
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 201
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 692
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4499
Składniki
Rozgrzej patelnię i usmaż bekon. Trzymaj go na patelni, aż będzie brązowy (3-4 minuty). Pozwól, by tłuszcz powoli się wytapiał, więc nie smaż bekonu na dużym ogniu.
Usmaż jajka. Mogą być sadzone albo w formie jajecznicy, jeśli wolisz. W Wielkiej Brytanii podaje się to danie na dwa sposoby.
Przekrój bułki. Na spodniej części każdej z nich połóż po liściu sałaty. Na niej ułóż po plasterku pomidora i usmażonego bekonu. Na górze połóż sadzone jajko.
Burgera wykończ wedle własnego uznania: majonezem lub sosem barbecue. Przykryj górną częścią bułki.Źródło: Olivia