Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Burrito z kurczakiem i fasolą"
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 266
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 107
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4572
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 181
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 122
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 266
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 107
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4572
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 181
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 122
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na nieduże kawałki, oprószyć solą, pieprzem, papryką, oregano, podsmażyć na złoto na 2-3 łyżkach oliwy, odłożyć.
Ryż przygotować według przepisu na opakowaniu.
Pomidora, paprykę i cebulę umyć, pokroić w drobną kostkę, wymieszać z wystudzonym ryżem, dodać fasolę odsączoną z zalewy, doprawić do smaku.
Na tortillach rozłożyć farsz, kawałki kurczaka, posypać utartym serem, zwinąć w tubę, spiąć wykałaczkami, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200oC na ok. 5-7 minut. Przed podaniem posypać kolendrą.
ok. 20 minut
Mięso natrzyj przyprawami dzień wcześniej. Będzie miało bardziej wyrazisty smak, jeśli dodasz czosnek. Burrito podaj z dipem z awokado.Źródło: Twoje Imperium