Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cannelloni z kurczakiem i dynią"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 375
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 375
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Płaty lasagne zblanszuj we wrzątku (2 minuty), następnie zahartuj w zimnej wodzie i dokładnie osusz.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Natłuść naczynie do zapiekania.
Czosnek obierz ze skórki. Posiekaj kurczaka. Dodaj to do purée z dyni wraz z ricottą, 1/4 szklanki startego sera i gałką muszkatołową. Dobrze wymieszaj i przypraw.
Kolejno rozkładaj płaty lasagne, nadziewaj przygotowanym farszem i roluj. Tak powstałe cannelloni ułóż, jeden obok drugiego, w naczyniu do zapiekania. Podlej je bulionem i oprósz resztą sera. Przykryj lekko folią. Piecz 20 minut, po czym odkryj i piecz jeszcze 5 minut, aby ser się zrumienił.
Na masło szałwiowe upraż orzechy na patelni. Dodaj masło i chwilę je podgrzewaj. Wrzuć liście szałwii i duś 1-2 minuty, aż staną się chrupiące. Polej masłem wyjęte z piekarnika cannelloni.Źródło: Olivia