Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cannelloni z kurczakiem i dynią"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5655
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34064
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5655
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34064
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Składniki
Płaty lasagne zblanszuj we wrzątku (2 minuty), następnie zahartuj w zimnej wodzie i dokładnie osusz.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Natłuść naczynie do zapiekania.
Czosnek obierz ze skórki. Posiekaj kurczaka. Dodaj to do purée z dyni wraz z ricottą, 1/4 szklanki startego sera i gałką muszkatołową. Dobrze wymieszaj i przypraw.
Kolejno rozkładaj płaty lasagne, nadziewaj przygotowanym farszem i roluj. Tak powstałe cannelloni ułóż, jeden obok drugiego, w naczyniu do zapiekania. Podlej je bulionem i oprósz resztą sera. Przykryj lekko folią. Piecz 20 minut, po czym odkryj i piecz jeszcze 5 minut, aby ser się zrumienił.
Na masło szałwiowe upraż orzechy na patelni. Dodaj masło i chwilę je podgrzewaj. Wrzuć liście szałwii i duś 1-2 minuty, aż staną się chrupiące. Polej masłem wyjęte z piekarnika cannelloni.Źródło: Olivia