Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cebulowe crostini"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 921
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 921
Składniki
Czerwone cebule obierz, przekrój na połówki, posiekaj w cienkie plasterki. Włóż na patelnię z łyżką oleju, posól. Smaż ok. 10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie. Dodaj ocet balsamiczny oraz cukier. Wymieszaj, smaż 2-3 minuty. Odstaw do ostygnięcia.
Kromki oliwkowej ciabatty (lub innego pieczywa) zrumień z dwóch stron w tosterze, piekarniku lub na suchej rozgrzanej patelni.
Każdą kromkę posmaruj serkiem riccotta (lub ewentualnie śmietankowym serkiem kanapkowym). Ogórki obierz. Nożem szczelinowym pokrój wzdłuż na plastry.
Na każdej kromce pieczywa ułóż zwinięty plaster ogórka oraz szynki dojrzewającej. Kanapeczki dekoruj karmelizowaną cebulą.Źródło: Świat kobiety