Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chińszczyzna z grzybami mun"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11959
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16449
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5287
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11959
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16449
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5287
Składniki
Kurczaka pokrój na kawałki, posyp przyprawą do dań chińskich, chłodź godzinę.
Grzyby mun zalej wrzątkiem. Po 20 min osącz, pokrój w paski. Marchewki pokrój na plasterki, cebule w kostkę. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż marchewki. Dodaj cebule, zeszklij. Dodaj kukurydzę i posiekany czosnek, wymieszaj.
Kurczaka usmaż na osobnej patelni. Dodaj do warzyw razem z grzybami. Makaron przygotuj wg instrukcji. Dodaj do kurczaka. Podlej wodą z moczenia grzybów, gotuj kilka minut na małym ogniu. Przypraw sosem sojowym.
Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 6, cena za porcję 3 złŹródło: Chwila dla Ciebie