Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chińszczyzna z grzybami mun"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27647
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 67
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27647
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 67
Składniki
Kurczaka pokrój na kawałki, posyp przyprawą do dań chińskich, chłodź godzinę.
Grzyby mun zalej wrzątkiem. Po 20 min osącz, pokrój w paski. Marchewki pokrój na plasterki, cebule w kostkę. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż marchewki. Dodaj cebule, zeszklij. Dodaj kukurydzę i posiekany czosnek, wymieszaj.
Kurczaka usmaż na osobnej patelni. Dodaj do warzyw razem z grzybami. Makaron przygotuj wg instrukcji. Dodaj do kurczaka. Podlej wodą z moczenia grzybów, gotuj kilka minut na małym ogniu. Przypraw sosem sojowym.
Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 6, cena za porcję 3 złŹródło: Chwila dla Ciebie