Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chłodnik czereśniowy"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 69
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 139
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 58
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 69
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 139
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 58
Składniki
Czereśnie umyć, oderwać ogonki. Kilka zostawić do dekoracji.
Zagotować litr wody z cynamonem, goździkami i cukrem. Włożyć czereśnie, gotować kilka minut. Przecedzić i znowu zagotować. Zagęścić mąką wymieszaną z małą ilością zimnej wody.
Zupę wystudzić, wstawić do lodówki na 2 godziny. Podawać ze śmietaną, groszkiem ptysiowym i kawałkami wydrylowanych czereśni.Źródło: Twoje Imperium