Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chłodnik czereśniowy"
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 474
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 474
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Składniki
Czereśnie umyć, oderwać ogonki. Kilka zostawić do dekoracji.
Zagotować litr wody z cynamonem, goździkami i cukrem. Włożyć czereśnie, gotować kilka minut. Przecedzić i znowu zagotować. Zagęścić mąką wymieszaną z małą ilością zimnej wody.
Zupę wystudzić, wstawić do lodówki na 2 godziny. Podawać ze śmietaną, groszkiem ptysiowym i kawałkami wydrylowanych czereśni.Źródło: Twoje Imperium