Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie. Na pewno posmakuje każdemu :)
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21676
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 223
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 291
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21676
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 223
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 291
Składniki
Ciasto drożdżowe: mąkę, masło, jajko, sól i cukier mieszamy razem. Do letniego mleka dodajemy drożdży, odstawiamy je aż urosną, a następnie dodajemy do reszty składników i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsca do wyrośnięcia. Farsz: Składniki kroimy dość drobno i chwilę smażymy, a następnie dusimy na patelni w kolejności: pieczarki, cebula i kiełbasa, pomidor i oliwki.Dusimy do tego momentu aż nagromadzona woda odparuje.
Gry ciasto jest już ładnie wyrośnięte dzielimy je na 2 części (mniejszą i większą). Mniejszą częścią wykładamy spód tortownicy (wcześniej wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką) tak, aby brzegi placka zachodziły na ścianę tortownicy. Farsz wykładamy na całość spodu tak aby tłuszczem nie pobrudzić brzegów. Na wierzch kładziemy 2 spód (większy) i zlepiamy go z brzegami spodu jak pierogi po całym okręgu. Piec 30 min w 180 stopniach