Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie. Na pewno posmakuje każdemu :)
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 937
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 256
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 774
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3623
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 937
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 256
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 774
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3623
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Składniki
Ciasto drożdżowe: mąkę, masło, jajko, sól i cukier mieszamy razem. Do letniego mleka dodajemy drożdży, odstawiamy je aż urosną, a następnie dodajemy do reszty składników i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsca do wyrośnięcia. Farsz: Składniki kroimy dość drobno i chwilę smażymy, a następnie dusimy na patelni w kolejności: pieczarki, cebula i kiełbasa, pomidor i oliwki.Dusimy do tego momentu aż nagromadzona woda odparuje.
Gry ciasto jest już ładnie wyrośnięte dzielimy je na 2 części (mniejszą i większą). Mniejszą częścią wykładamy spód tortownicy (wcześniej wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką) tak, aby brzegi placka zachodziły na ścianę tortownicy. Farsz wykładamy na całość spodu tak aby tłuszczem nie pobrudzić brzegów. Na wierzch kładziemy 2 spód (większy) i zlepiamy go z brzegami spodu jak pierogi po całym okręgu. Piec 30 min w 180 stopniach