Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiące talarki tymiankowe"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 737
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2074
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4059
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4063
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 737
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2074
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4059
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4063
Składniki
Cebulę i 1 ząbek czosnku obierz, posiekaj drobno. Boczek albo kiełbasę pokrój w kosteczkę. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Wrzuć wędzonkę. Mieszając, smaż, aż wędlina zrobi się rumiana. Wtedy dodaj cebulę z czosnkiem i smaż jeszcze ok. 2 min. Przypraw solą oraz świeżo mielonym pieprzem.
Tymianek oraz natkę pietruszki opłucz, osusz. Poodrywaj listki od gałązek i posiekaj je. 2 ząbki czosnku obierz, przeciśnij przez praskę. 5 łyżek oliwy wymieszaj z połową posiekanych ziół, przeciśniętym czosnkiem. Dopraw solą oraz świeżo mielonym pieprzem.
Ziemniaki obierz, opłucz, osusz na papierowym ręczniku. Pokrój je w cieniutkie plasterki.
Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą. Na jego dno wyłóż cebulę smażoną z wędzonką. Na tym ciasno ułóż plasterki ziemniaków (ustawiaj je pionowo). Posmaruj je mieszanką oliwy i ziół. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Piecz ok. 1 godz. Gotowe danie posyp pozostałymi posiekanymi ziołami.Źródło: Tina