Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe,smaczne,na szybko,łatwe wykonanie,tanie,dla całej rodziny :)
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 53
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 28
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 173
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 787
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 53
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 28
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 173
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 787
Składniki
Obrać i pokroić w kostkę ziemniaki,zalać wodą(ilość dowolna w zależności od tego ile osób chcemy "nakarmić"),wsypać 2 łyżeczki soli,wstawić na gaz(wcale nie mały bo zależy nam żeby ziemniaki sie ugotowały,ponieważ dodajemy mrożone warzywa,które stosunkowo szybko sie gotują),dodajemy od razu pokruszone kostki rosołowe,koper,ziele angielskie i listek laurowy-przykrywamy,mieszamy od czasu do czasu i czekamy cierpliwie na ugotowanie sie ziemniaków bo od tego zależy kiedy dodamy mrożonki :) siadamy sobie w kuchni z laptopem albo ciekawa lekturą,albo bawimy się z pociechami ale w pobliżu...pamietajmy,ze gotujace sie rzeczy lubia czasem wykipieć!Dobry kucharz nie wychodzi z kuchni! :)
Sprawdzamy...gdy ziemniaki sa juz miekkie,wrzucamy mrozone warzywa i dalej co chwile mieszajac,sprawdzamy co jakis czas czy juz są miękkie-intensywny zapach nam podpowie,że pora sprawdzić :) dodajemy płaska łyzkę prawdziwego masła!
Kiedy wszystkie warzywka są juz miękkie,sparwdzamy smak wywaru-jesli nam odpowiada(tzn nie jest zbyt mdły-a to istotne bo po dodaniu smietany będzie jeszcze bardziej mdły-ratujemy sie wtedy Maggi),wlewamy do miski śmietanę i trochę wywaru-dokładnie mieszamy(czasem by zagęścić można też dodać mąki),po czym wlewamy powoli całość do zupy jednocześnie mieszając by smietana nie zostawiła grudek...zmniejszamy gaz i mieszamy chwile jeszcze gotując..i GOTOWE! SMACZNEGO!