Do góry

Dania główne Przepis na:

Cukiniowe racuchy

Przepis dnia 2010-11-27
Cukiniowe racuchy

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 216

Dodano:

Odsłon: 12405

Szybko i cukiniowo :)

Składniki

  • Cukinia, młoda, 1-2 szt
  • jogurt naturalny, 400g
  • Mąka (typ 450), 150-200g
  • proszek do pieczenia, 1 płaska łyżeczka
  • jajko, 1 szt
  • kolendra, 1 łyżeczka
  • sól i pieprz, do smaku
  • olej z pestek winogron, pół filiżanki
1-2 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Cukiniowe racuchy

Przygotowanie

  1. Cukinię dokładnie myjemy a następnie ścieramy na drobnym tarle. Odsączam z nadmiaru soku (ale nie całkowicie).

  2. Jogurt naturalny mieszamy z wiórkami z cukinii i dodajemy jajko.

  3. Do powstałej masy dodajemy kolejno mąkę tak aby uzyskać dość gęste ciasto. Dosypujemy kolejno proszek do pieczenia

  4. Wszystko przyprawiamy wcześniej utartą w moździerzu kolendrą, a następnie solą i pieprzem.

  5. Rozgrzewamy na patelni olej i smażymy niewielkie racuchy.

  6. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

AlicjaM 02 sierpnia 2017 Te racuszki z cukinii robiłam już 3 razy. Zawsze udawały się i smakowały. Super!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

paskudna2206 29 listopada 2010 wspaniałe:))dziś zrobiłam jako drugie danie:))))

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń