Dania główne Przepis na:
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Cukinię dokładnie myjemy a następnie ścieramy na drobnym tarle. Odsączam z nadmiaru soku (ale nie całkowicie).
Jogurt naturalny mieszamy z wiórkami z cukinii i dodajemy jajko.
Do powstałej masy dodajemy kolejno mąkę tak aby uzyskać dość gęste ciasto. Dosypujemy kolejno proszek do pieczenia
Wszystko przyprawiamy wcześniej utartą w moździerzu kolendrą, a następnie solą i pieprzem.
Rozgrzewamy na patelni olej i smażymy niewielkie racuchy.
SMACZNEGO!
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

AlicjaM 02 sierpnia 2017Zgłoś do usunięcia
Te racuszki z cukinii robiłam już 3 razy. Zawsze udawały się i smakowały. Super!1 Kto głosował? | Odpowiedz

Homer 29 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
cieszę się. że smakowało :)10 Kto głosował? | Odpowiedz

paskudna2206 29 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
wspaniałe:))dziś zrobiłam jako drugie danie:))))10 Kto głosował? | Odpowiedz