Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko i cukiniowo :)
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1304
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 28
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12168
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1304
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 28
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12168
Składniki
Cukinię dokładnie myjemy a następnie ścieramy na drobnym tarle. Odsączam z nadmiaru soku (ale nie całkowicie).
Jogurt naturalny mieszamy z wiórkami z cukinii i dodajemy jajko.
Do powstałej masy dodajemy kolejno mąkę tak aby uzyskać dość gęste ciasto. Dosypujemy kolejno proszek do pieczenia
Wszystko przyprawiamy wcześniej utartą w moździerzu kolendrą, a następnie solą i pieprzem.
Rozgrzewamy na patelni olej i smażymy niewielkie racuchy.
SMACZNEGO!