Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie flaki czy raczej ich nienawidzicie? Mam dziś dla was propozycję myślę...
Odsłon: 148
Lubicie flaki czy raczej ich nienawidzicie? Mam dziś dla was propozycję myślę...
Odsłon: 148
Składniki
Rozgrzej olej w rondelku. Dodaj drobno posiekaną cebulę oraz curry. Duś 2 minuty.
Kalarepkę, paprykę i marchew pokrój w kostkę (około 2 cm). Jabłko pokrój w drobną kostkę. Dodaj to wszystko do rondelka razem z wodą, solą i pieprzem. Zagotuj, a następnie duś przez 10 minut na mniejszym gazie.
W między czasie zrób bulion i zalej nim kuskus. Odstaw do nasiąknięcia.
Dodaj do rondelka pokrojone na połówki pomidorki, groszek i sos sojowy. Duś wszystko około 3 minut
Wymieszaj kuskus z warzywnym curry. Podawaj posypane świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego ;-)