Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19293
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13056
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1707
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232156
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19293
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13056
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1707
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232156
Składniki
Rozgrzej olej w rondelku. Dodaj drobno posiekaną cebulę oraz curry. Duś 2 minuty.
Kalarepkę, paprykę i marchew pokrój w kostkę (około 2 cm). Jabłko pokrój w drobną kostkę. Dodaj to wszystko do rondelka razem z wodą, solą i pieprzem. Zagotuj, a następnie duś przez 10 minut na mniejszym gazie.
W między czasie zrób bulion i zalej nim kuskus. Odstaw do nasiąknięcia.
Dodaj do rondelka pokrojone na połówki pomidorki, groszek i sos sojowy. Duś wszystko około 3 minut
Wymieszaj kuskus z warzywnym curry. Podawaj posypane świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego ;-)