Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 990
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 38
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1314
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 289
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6220
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 990
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 38
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1314
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 289
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6220
Składniki
Rozgrzej olej w rondelku. Dodaj drobno posiekaną cebulę oraz curry. Duś 2 minuty.
Kalarepkę, paprykę i marchew pokrój w kostkę (około 2 cm). Jabłko pokrój w drobną kostkę. Dodaj to wszystko do rondelka razem z wodą, solą i pieprzem. Zagotuj, a następnie duś przez 10 minut na mniejszym gazie.
W między czasie zrób bulion i zalej nim kuskus. Odstaw do nasiąknięcia.
Dodaj do rondelka pokrojone na połówki pomidorki, groszek i sos sojowy. Duś wszystko około 3 minut
Wymieszaj kuskus z warzywnym curry. Podawaj posypane świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego ;-)