Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne, lekko słodkie z nutą pikanterii...
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15142
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15142
Składniki
Umyte i osuszone mięso kroję w grubszą kostkę. Przyprawiam curry, kurkumą i sosem sojowym. Wrzucam na rozgrzany olej i obsmażam. Wlewam sok z ananasów, dokładam pokrojoną w kostkę cukinię, ananasy i posiekane chilli. Wrzucam fasolkę i smażę około 7 minut.
W międzyczasie zagotowuję wodę. Suchy ryż mieszam z przyprawami. Wrzucam na wrzątek i gotuję do wchłonięcia wody.
Gdy fasolka i cukinia zmiękną, wlewam mleko kokosowe. Mieszam, ewentualnie doprawiam solą i pieprzem. Podaję z ugotowanym ryżem