Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne, lekko słodkie z nutą pikanterii...
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4008
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415720
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2667
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4008
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415720
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2667
Składniki
Umyte i osuszone mięso kroję w grubszą kostkę. Przyprawiam curry, kurkumą i sosem sojowym. Wrzucam na rozgrzany olej i obsmażam. Wlewam sok z ananasów, dokładam pokrojoną w kostkę cukinię, ananasy i posiekane chilli. Wrzucam fasolkę i smażę około 7 minut.
W międzyczasie zagotowuję wodę. Suchy ryż mieszam z przyprawami. Wrzucam na wrzątek i gotuję do wchłonięcia wody.
Gdy fasolka i cukinia zmiękną, wlewam mleko kokosowe. Mieszam, ewentualnie doprawiam solą i pieprzem. Podaję z ugotowanym ryżem