Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kaczka "czarna" z nadzieniem doskonala na obiad, kolacje, wspaniale smakuje ... mniam, mniam...
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 86
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4418
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 253
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 86
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4418
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 253
Składniki
kaczke umyc, oprawic ( opalic z resztek pior), mozna ja wytrybowac z kosci ale nie trzeba, natrzec olejem i przyprawa do drobiu, odstawic na 2 godziny.Przygotowac farsz" mieso mielone polaczyc z posiekana watrobka, dodac zeszklona cebulke,jajo i bulke tarta tak aby powstala jednolita mamsa na koniec dodac peczek posiekanej pietruszki, posolic i dodac pieprzu do smaku. Tak przygotowanym farszem nadziac kaczke, doddac czastki jablek i zaszyc nicia albo wykalaczkami. wlozyc w rekaw do pieczenia albo piec na ruszcie w piekarniku, pamietajac by pod rusztem byla blacha na ktora trzeba koniecznie nalac troche wody by w tarkcie pieczenia byla mokra,Kazdy drob piecze sie tyle ile wazy ( kurczak np.2 kg to 2 godz,tak samo kaczke ) nalezy pamietac o tym by obracac kaczke tak by z kazdej strony byla ladnie zrumieniona.Najpierw nagrzewamy piec do temp. 200 st a pieczemy w 180 st. tak dlugo ile wazy - do obiadu podajemy z kluskami slaskimi, z ziemniakami, dodatkiem jest czerwona kapusta- pycha - trzeba koniecznie do klusek zrobic sos