Do góry

Dania główne Przepis na:

Czosnkowe roladki z pieczarkami

Czosnkowe roladki z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 113

Dodano:

Odsłon: 745

Smaczne kotlety schabowe

Składniki

  • 4 plastry schabu
  • 25 dag pieczarek
  • 5 dag sera żółtego
  • 10 dag wędliny
  • 4 łyżki sosu czosnkowego
  • jajko
  • bułka tarta
  • papryka słodka, oregano, sól
  • olej
3-4 os. 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Czosnkowe roladki z pieczarkami

Przygotowanie

  1. Pieczarki kroję, duszę na oleju. Plastry schabu rozbijam tak, by były cienkie. Smaruję je sosem czosnkowym, układam na nim cienkie plastry sera, szynki, porcję uduszonych pieczarek i posypuję oregano. Zwijam w cienkie roladki.

  2. Roladki obtaczam w roztrzepanym jajku ze szczyptą papryki i soli i obtaczam w bulce tartej. Smażę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń