Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebo (chociaż trochę piekło) w buźce ; ) Zdjęcia nie zdążyłam zrobić- głód zwyciężył ; >
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 559
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 71
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 52
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 559
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 71
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 52
Składniki
Filet myjemy, osuszamy, przekrawamy na 2 cieńsze płaty i obtaczamy w ziołach.
Fasolkę rozgniatamy dokładnie widelcem, posypując ją papryką w proszku. Smarujemy tym nadzieniem płaty fileta, rolujemy je i spinamy patyczkami do szaszłyków. Przyrządzamy na parze, w naczyniu żaroodpornym w piekarniku lub (tak jak ja to uczyniłam) w mikrofalówce.
Do garnka wsypujemy ryż, zalewamy szklanką wody. Po ok. 20 minutach dodajemy podzielony na różyczki brokuł i kukurydzę oraz kurkumę (dzięki niej brokuł ma żółtawy odcień po ugotowaniu). Gotujemy jeszcze ok. 10 minut. Odsączamy.
Na talerzu układamy liść sałaty, na niego wykładamy ryż z warzywami oraz roladki. Polewamy całość łyżeczką oliwy z oliwek lub oleju z pestek winogron.
Jemy! :)