Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebo (chociaż trochę piekło) w buźce ; ) Zdjęcia nie zdążyłam zrobić- głód zwyciężył ; >
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 905
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22993
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15411
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 905
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22993
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15411
Składniki
Filet myjemy, osuszamy, przekrawamy na 2 cieńsze płaty i obtaczamy w ziołach.
Fasolkę rozgniatamy dokładnie widelcem, posypując ją papryką w proszku. Smarujemy tym nadzieniem płaty fileta, rolujemy je i spinamy patyczkami do szaszłyków. Przyrządzamy na parze, w naczyniu żaroodpornym w piekarniku lub (tak jak ja to uczyniłam) w mikrofalówce.
Do garnka wsypujemy ryż, zalewamy szklanką wody. Po ok. 20 minutach dodajemy podzielony na różyczki brokuł i kukurydzę oraz kurkumę (dzięki niej brokuł ma żółtawy odcień po ugotowaniu). Gotujemy jeszcze ok. 10 minut. Odsączamy.
Na talerzu układamy liść sałaty, na niego wykładamy ryż z warzywami oraz roladki. Polewamy całość łyżeczką oliwy z oliwek lub oleju z pestek winogron.
Jemy! :)