Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z racji tego, że jestem na dietce eksperymentuje z potrawami bez tłuszczu. Pomimo iż jest to portal kulinarny coś lekkiego na ząb też jest mile widziane:))
Dzisiejszy przepis powstał z tzw. potrzeby życiowej, a mianowicie z potrzeby...
Odsłon: 10514
Dzisiaj przygotowuję szybką i niedrogą kolację. Możesz podawać z dowolnym prz...
Odsłon: 2104
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 40
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 412
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 40
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 412
Składniki
Paprykę myjemy odcinamy "czapeczkę" nie wyrzucamy. Wydrążamy nasiona. Podgotowujemy w lekko osolonej wodzie ( odrobinkę). Gotujemy ( można w tym samym garnku co paprykę) fasolkę szparagową. Na teflonowej patelni z odrobiną wody dusimy pokrojone w talarki pieczarki. Również odrobinkę posolone. Po podgotowaniu składników. Pieczarki w miseczce mieszamy z surowym jajkiem (jajko zetnie pieczarki w trakcie pieczenia).
Do podgotowanej papryki układamy na przemian pieczarki z jajkiem na to fasolkę szparagową, znowu pieczarki z jajkiem i znowu fasolkę. Następnie przygotowujemy żaroodporne naczynie wkładamy paprykę przykrytą czapeczką. Gdy zostanie pieczarek nic się nie marnuje polewamy na dno naczynia.
Wkładamy na 20-25 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pzepis na żołądki drobiowe
Dania główne
Smażony ryż.
Dania główne
Rolada gołąbkowa
Dania główne
Obiad- mielone z mizerią i młodymi ziemniakami
Pzepis na żołądki drobiowe
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 1308
Smażony ryż.
Dzisiaj polecam bardzo smaczny , prosty w przygotowaniu smażony ryż, który mo...
Odsłon: 103