Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z racji tego, że jestem na dietce eksperymentuje z potrawami bez tłuszczu. Pomimo iż jest to portal kulinarny coś lekkiego na ząb też jest mile widziane:))
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 589
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 76
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1418
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3910
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 486
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 589
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 76
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1418
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3910
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 486
Składniki
Paprykę myjemy odcinamy "czapeczkę" nie wyrzucamy. Wydrążamy nasiona. Podgotowujemy w lekko osolonej wodzie ( odrobinkę). Gotujemy ( można w tym samym garnku co paprykę) fasolkę szparagową. Na teflonowej patelni z odrobiną wody dusimy pokrojone w talarki pieczarki. Również odrobinkę posolone. Po podgotowaniu składników. Pieczarki w miseczce mieszamy z surowym jajkiem (jajko zetnie pieczarki w trakcie pieczenia).
Do podgotowanej papryki układamy na przemian pieczarki z jajkiem na to fasolkę szparagową, znowu pieczarki z jajkiem i znowu fasolkę. Następnie przygotowujemy żaroodporne naczynie wkładamy paprykę przykrytą czapeczką. Gdy zostanie pieczarek nic się nie marnuje polewamy na dno naczynia.
Wkładamy na 20-25 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy.