Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z racji tego, że jestem na dietce eksperymentuje z potrawami bez tłuszczu. Pomimo iż jest to portal kulinarny coś lekkiego na ząb też jest mile widziane:))
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 31
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 517
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2000
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3989
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 31
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 517
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2000
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3989
Składniki
Paprykę myjemy odcinamy "czapeczkę" nie wyrzucamy. Wydrążamy nasiona. Podgotowujemy w lekko osolonej wodzie ( odrobinkę). Gotujemy ( można w tym samym garnku co paprykę) fasolkę szparagową. Na teflonowej patelni z odrobiną wody dusimy pokrojone w talarki pieczarki. Również odrobinkę posolone. Po podgotowaniu składników. Pieczarki w miseczce mieszamy z surowym jajkiem (jajko zetnie pieczarki w trakcie pieczenia).
Do podgotowanej papryki układamy na przemian pieczarki z jajkiem na to fasolkę szparagową, znowu pieczarki z jajkiem i znowu fasolkę. Następnie przygotowujemy żaroodporne naczynie wkładamy paprykę przykrytą czapeczką. Gdy zostanie pieczarek nic się nie marnuje polewamy na dno naczynia.
Wkładamy na 20-25 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy.