Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie , pyszne i niedrogie
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 244
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 244
Składniki
Drożdże pokruszyć , rozetrzeć z łyżeczką cukru pudru, mąki i 1/3 szklanki ciepłego mleka. Rozczyn odstawić do wyrośnięcia.
Mąkę przesiać do miski, wlać rozczyn, oraz resztę mleka, wbić jajka, wsypać 4 łyżki cukru pudru. Wyrobić ciasto o konsystencji gęstej śmietany/ gdy jest za gęste dodać trochę mleka /.
Wiśnie wymieszać z ciastem.
Na patelni rozgrzać olej, kłaść łyżką porcje ciasta.
Smażyć z obu stron aż racuchy się zrumienią.
Posypać cukrem pudrem.
Podawać na ciepło lub na zimno.