Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie , pyszne i niedrogie
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 202
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2210
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 966
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 202
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2210
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 966
Składniki
Drożdże pokruszyć , rozetrzeć z łyżeczką cukru pudru, mąki i 1/3 szklanki ciepłego mleka. Rozczyn odstawić do wyrośnięcia.
Mąkę przesiać do miski, wlać rozczyn, oraz resztę mleka, wbić jajka, wsypać 4 łyżki cukru pudru. Wyrobić ciasto o konsystencji gęstej śmietany/ gdy jest za gęste dodać trochę mleka /.
Wiśnie wymieszać z ciastem.
Na patelni rozgrzać olej, kłaść łyżką porcje ciasta.
Smażyć z obu stron aż racuchy się zrumienią.
Posypać cukrem pudrem.
Podawać na ciepło lub na zimno.