Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie , pyszne i niedrogie
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 86
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 192
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7984
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 86
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 192
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7984
Składniki
Drożdże pokruszyć , rozetrzeć z łyżeczką cukru pudru, mąki i 1/3 szklanki ciepłego mleka. Rozczyn odstawić do wyrośnięcia.
Mąkę przesiać do miski, wlać rozczyn, oraz resztę mleka, wbić jajka, wsypać 4 łyżki cukru pudru. Wyrobić ciasto o konsystencji gęstej śmietany/ gdy jest za gęste dodać trochę mleka /.
Wiśnie wymieszać z ciastem.
Na patelni rozgrzać olej, kłaść łyżką porcje ciasta.
Smażyć z obu stron aż racuchy się zrumienią.
Posypać cukrem pudrem.
Podawać na ciepło lub na zimno.